Før i tiden brugte jeg marineret tofu/seitan til smagsgiver, sammen med diverse grønt. Almindelige sushi ris var selvfølgelig fast bestanddel også og evt. en "mayo-dressing"... ingen af delene, udover grønt, kan jeg bruge i dag, så det gælder om at være kreativ, hvilket jeg elsker!
Her er de seneste nye, som jeg lavede her til aften...
Basen i de to ruller er den samme:
Revet agurk og hvidkål, afdryppet og derefter marineret med Shoyu og blandet med sesamfrø. Selvfølgelig også et par ark nori-tang.


Den øverste:
Agurkestave, gulerodsstave, hjemmelavet vegansk "parmesan ost" og shampignon samt lidt pulvariseret ingefær...
Den nederste:
Agurkestave, gulerodsstave, hjemmelavet vegansk "parmesan ost" og selleri-blade...
De skal, som de fleste ruller - og især de rå - rulles rimelig stramt, men de er faktisk lette at spise med pinde, selvom der ikke er klistrede ris i til at holde på det hele. Hvis man ikke er så erfaren med at rulle dem, foreslår jeg at man lader 2-3cm, frem for 1-1½cm være fri for "fyld" øverst på arket, så der er mere plads til fejl og så hæfter det lettere.
Der er væske nok i "risene", til at arkene ikke skal fugtes inden. Jeg bruger lidt af den resterende marinade til at fugte kanten til at lukke med... Mine så sådan her ud:
![]() |
Beklager jeg ikke lige flyttede det over på en ren tallerken, men jeg var sulten! :D |
Det er virkelig en god ingrediens med "parmesan". Det forstærker smagen af soya sauce og så giver det en cremet, nødde-agtig smag også.
Pulvariseret ingefær er også en god ingrediens, hvis man ikke lige har noget frisk eller marineret i nærheden! Det virker faktisk rigtig godt...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar