onsdag den 6. juni 2012

Rå chokolade DIY

Hvis du har det som mig; ELSKER chokolade, vil du også elske det her!


Jeg syntes at rå chokolade er helt afsindigt dyrt at købe.. virkelig voldsomme priser. Tit og ofte smager det heller ikke ordentligt. Det er bare ikke den chokolade-smag man kender... Så jeg besluttede mig for, at det kunne jeg da selv klare!


Jeg ville gerne lave noget der smagte af lidt andet, end bare kakao... så jeg prøvede mig lidt frem.

Her er hvad jeg brugte:
kakao-fedt
rå kakaopulver
agave nektar
vaniljepulver
kokosmel
appelsinolie

Kakao-fedtet blev lunet over vandbad, til det var flydende og så tog jeg det ellers af.
Jeg startede med at komme kakaopulver i, til jeg syntes at det hang ret godt sammen, havde den intensitet jeg ville have, men stadig var flydende. Så kom jeg resten i, efter smag... chokoladen blev hældt i fryseforme og fik lov at stå og køle ved stuetemperatur.

Da de  var nogenlunde hærdet, kom de i køleskab.

Jeg har ikke skrevet mængder, fordi jeg lavede dem på gefühl, men jeg skal nok afveje næste gang og skrive det på :) og komme med et bedre billede, ikke mindst!
Min mormor spiste næsten halvdelen inden jeg fik set mig om, så de smagte godt :p

Gå endelig i gang med at eksperimentere, det kræver ikke det store og det er ret hyggeligt, sådan at gå og lave chokolade.

Spread the love <3

2 kommentarer:

  1. Det vil jeg eksperimentere med :) Min mand er vild med chokolade...
    Hvor har du købt de lækre forme? ... af silikone ikke?

    SvarSlet
  2. Jo, silikone. Det er isterningbakker fra ikea. Super billige og ret fine syntes jeg. De har en god størrelse til chokolade, da de ikke er ret store.

    SvarSlet